TOP Freeride verseny Jasnán nem mindennapi adrenalin színházat kínált.


A CGC Jasná Adrenalín Freeride verseny pénteken, február 26-án a Chopokra csábított csaknem 80 versenyzőt a világ minden pontjáról.  Szaltók előre, ugrások a sziklaszirtekről, a síelés tiszta stílusa és a fordulók a szűz lejtőkön Szlovákia legszebb horhóiban a Chopokon az osztrák Manuele Mandl a Thomas Feurstein snowboardon, sítalpakon pedig az új-zélandi Anne Smoothy és a francia Maëlo Ollivier győzelmét hozta.

A szervezők megvédték a legmagasabb négycsillagos Freeride World Qualification rendezvényt és ezzel nemcsak a versenyzők számára, hanem a síelőknek és a Chopok látogatóinak is elhoztak egy páratlan adrenalin élményt. „Lelkesedéssel elmondhatom, hogy a CGC Jasna Adrenalin 2016 túlszárnyalta a versenyzők, nézők, de a szervezők elvárásait is. A legnagyobb kihívást az élőadás közvetítése jelentette, mely végül 100%-ra sikerült. Közvetítettük a verseny atmoszféráját és a 16 ország 77 versenyzőjének színvonalas freeride síelését. Ebben az évben az időjárás is kedvezett a versenynek és remek szélcsendes napsütéses időt kaptunk, így a verseny simán és komplikációk nélkül folyhatott. A síelés színvonalát tekintve elmondhatom, hogy a legmagasabb színvonalat képviselték, ugyanis a helyezésekért csaknem kizárólag a freeride elit versengett. A CGC Jasná Adrenalin 2016 nagyon magasra tette a lécet. Ennek ellenére a következő évadban igyekezni fogunk ismét valami újat hozni. Ezen a tervek megvalósítását a verseny befejeztével“, értékelte Ladislav Mrava, CGC Jasná Adrenalín verseny igazgatója.

Extrém síelés a magasan fekvő lejtőn a 3-as számú freeride zónában a Chopok északi oldalán a Luková völgyben zajlott 2 002 méteren a tengerszint felett a cél pedig 1 607 méteren talaálható a tengerszint felett, tehát a szintkülönbség 400 m, a pálya lejtése 35-53 fok. A kétnapos kísérőprogramot a freeride faluban színesebbé tette nemcsak a TOP sílécek tesztelése, de  a rendhagyó freestyle szánkóverseny   is a Biela Púť térségében. CGC Jasná Adrenalín 2016

Photo: Martin Žilka