Históriu sa v Jasnej podarilo zachovať v tej najoriginálnejšej podobe...


Vyhliadková a la carte reštaurácia s krbom a jedinečným exteriérom a interiérom, vo výške 1670 m n.m. na lokalita Luková, v prevedení z prírodných materiálov, ako sú kameň a drevoZažite z jej priestorov neopakovateľné výhľady na Západné a Vysoké Tatry a Liptovskú kotlinu, s hladinou Liptovskej Mary. 

Z pôvodnej nástupnej stanice lanovky sa stala originálna reštaurácia Von Roll, ktorej pôvodný lanovkový systém bol využitý ako základný architektonický prvok a ktorý zrenovovaný vkusne prestupuje celým interiérom reštaurácie a v kombinácii s drevom ho dopĺňa. Vďaka tomu má luxusná Von Roll Restaurant okrem skvelej kuchyne aj toto neopakovateľné horské múzeum.

Skúsení čašníci vás obslúžia v rukavičkách a šéfkuchár svojou výbornou skladbou jedál a vínnou kartou poteší každého gurmána.

POLOHA: pri výstupnej stanici 4-sedačkovej lanovky Jasná-Luková /B4/, 100 m od výstupnej stanice 4-sed. lanovky Otupné-Luková /B5/
OTVORENÉ: V ZIME DENNE, počas  prevádzky lanoviek
KAPACITA: 100 miest, terasa 48 miest

V interiéri reštaurácie poskytujeme počas zimnej sezóny jedinečný gurmánsky produkt na objednávku s názvom Tatranská večera zážitkov.

Reštaurácia Von Roll tiež ponúka možnosť užiť si symfóniu vôní a chutí počas jedinečného Culinary Week. Atmosféru jedinečného večera doplní zážitkový vývoz snežným ratrakom a servis i obsluha na najvyššej úrovni. Môžete potešiť všetky zmysly týmto čarovným gastronomickým eventom...


Nováčik roka von roll restaurant medzi gurmánskymi oskarmi

Len tí najlepší z najlepších sa stretli na Gurman Award 2015 a pri odovzdávaní zlatých vidličiek za kulinárske umenie. Osobitnú cenu nováčika roka získala najvyššie položená a la carte reštaurácia Von Roll Restaurant na Chopku. Milovníci kvalitných jedál, fajnšmekri zážitkovej gastronómie na tanieri, uznávaní odborníci a sprievodca najlepšími reštauráciami „Gurmán na Slovensku“, ocenili výnimočnosť tých, pre ktorých je kuchárstvo remeslom, špecializáciou, životným štýlom, ale aj vedou.

„Von Roll Restaurant bola ocenená ako nováčik roka – Najlepšia nová reštaurácia. Každý rok pribudnú do Gurmána nové reštaurácie, ktoré dostali minimálne 4 kladné hodnotenia od našich odborných hodnotiteľov, ktorí chodia do reštaurácií inkognito. Musia mať minimálne 2 hodnotenia od hodnotiteľov z ich regiónu a 2 z iného. Tento rok bolo nových reštaurácií do Gurmána doporučených 7 z toho Von Roll mala najviac bodov, čiže bola ocenená ako Najlepšia z nových reštaurácií v Gurmáne,“ vysvetlila Lucia Tomašovičová, manažérka projektu Gurmán na Slovensku.

„Teší nás, že sme sa dostali medzi gurmánsku elitu a považujeme to za prestíž byť v takej spoločnosti top reštaurácií akými sú Albrecht Jara Žideka, Fou Zoo, UFO na moste SNP, či Pavúk Wine Restaurant, Gašperov Mlýn, Matyšák, Villa Rosa a iné. Zvláštne uznanie našej reštaurácie a publikovanie v sprievodcovi „Gurmán na Slovensku“ je ocenením našej precíznej práce, pochvalou regionálnej gastronómie, ale aj výzvou naďalej posúvať nastavenú latku,“ komentoval úspech Lukáš Egreši, F&B manažér Von Roll Restaurant z Tatry mountain resorts, a.s.


Zlato za najlepšiu horskú reštauráciu

Von Roll Restaurant Luková sa stala najobľúbenejšou horskou reštauráciou v medzinárodnom systéme hodnotenia kvality lyžiarskych stredísk – Internationaler skiareatest pre sezónu 2013/2014. V teste získala zlatú medailu a bola ocenená aj ako jediná horská reštaurácia. Ocenenie je o to vzácnejšie, že konkurenciou jej boli ďalšie reštaurácie z 35 vychýrených alpských stredísk. Vysoké hodnotenie dostala za mimoriadne nápaditý interiér, atmosféru, vysokú kvalitu ponúkaných jedál, servírovaných vín a príjemnú obsluhu. 

Viac info o Internationaler skiareatest 


Reštaurácia s dvomi slovenskými rekordmi

Počas 1.ročníka kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week sme sa stali svedkami zrodenia hneď dvoch nových slovenských rekordov „Sabráž šampanského s najväčším objemom – 9l“ a vďaka polohe reštaurácii Von Roll aj „Sabráž v najvyššej nadmorskej výške 1670 m n.m.“ Sabráž vykonal držiteľ ocenenia Somelier roka – Tomaš Vyšvader, keď sa mu podarilo pomocou sekerky odstrániť hrdlo 9 l fľaše šampanského značky Bollinger. 

1. ročník Von Roll Culinary Week
 
 
2. ročník Von Roll Culinary Week