TEŠÍME SA NA VÁS V LYŽIARSKEJ SEZÓNE 2016/2017

1670 m n.m., Chopok Sever, Luková

Vyhliadková a la carte reštaurácia s krbom a jedinečným exteriérom a interiérom, v prevedení z prírodných materiálov ako sú kameň a drevo. Neopakovateľné výhľady na Západné a Vysoké Tatry a Liptovskú kotlinu, s hladinou Liptovskej Mary.

Z pôvodnej nástupnej stanice lanovky sa stala originálna reštaurácia Von Roll, ktorej pôvodný lanovkový systém bol využitý ako základný architektonický prvok a  ktorý zrenovovaný vkusne prestupuje celým interiérom reštaurácie a v kombinácii s drevom ho dopĺňa. Vďaka tomu má luxusná Von Roll Restaurant okrem skvelej kuchyne aj toto neopakovateľné horské múzeum.

Históriu sa v Jasnej podarilo zachovať v tej najoriginálnejšej podobe..

Skúsení čašníci vás obslúžia v rukavičkách a šéfkuchár svojou výbornou skladbou jedál a vínnou kartou poteší každého gurmána.

V interiéri reštaurácie poskytujeme počas zimnej sezóny jedinečný gurmánsky produkt na objednávku s názvom Tatranská večera zážitkov.

POLOHA: pri výstupnej stanici 4-sedačkovej lanovky Jasná-Luková 100 m od výstupnej stanice 4-sed. lanovky Otupné-Luková
OTVORENÉ: V ZIME DENNE, počas  prevádzky lanoviek
KAPACITA: 100 miest, terasa 48 miest


NOVÁČIK ROKA VON ROLL RESTAURANT MEDZI GURMÁNSKYMI OSKARMI

Len tí najlepší z najlepších sa stretli na Gurman Award 2015 a pri odovzdávaní zlatých vidličiek za kulinárske umenie. Osobitnú cenu nováčika roka získala najvyššie položená a la carte reštaurácia Von Roll Restaurant na Chopku. Milovníci kvalitných jedál, fajnšmekri zážitkovej gastronómie na tanieri, uznávaní odborníci a sprievodca najlepšími reštauráciami „Gurmán na Slovensku“, ocenili výnimočnosť tých, pre ktorých je kuchárstvo remeslom, špecializáciou, životným štýlom, ale aj vedou.

„Von Roll Restaurant bola ocenená ako nováčik roka – Najlepšia nová reštaurácia. Každý rok pribudnú do Gurmána nové reštaurácie, ktoré dostali minimálne 4 kladné hodnotenia od našich odborných hodnotiteľov, ktorí chodia do reštaurácií inkognito. Musia mať minimálne 2 hodnotenia od hodnotiteľov z ich regiónu a 2 z iného. Tento rok bolo nových reštaurácií do Gurmána doporučených 7 z toho Von Roll mala najviac bodov, čiže bola ocenená ako Najlepšia z nových reštaurácií v Gurmáne,“ vysvetlila Lucia Tomašovičová, manažérka projektu Gurmán na Slovensku.

„Teší nás, že sme sa dostali medzi gurmánsku elitu a považujeme to za prestíž byť v takej spoločnosti top reštaurácií akými sú Albrecht Jara Žideka, Fou Zoo, UFO na moste SNP, či Pavúk Wine Restaurant, Gašperov Mlýn, Matyšák, Villa Rosa a iné. Zvláštne uznanie našej reštaurácie a publikovanie v sprievodcovi „Gurmán na Slovensku“ je ocenením našej precíznej práce, pochvalou regionálnej gastronómie, ale aj výzvou naďalej posúvať nastavenú latku,“ komentoval úspech Lukáš Egreši, F&B manažér Von Roll Restaurant z Tatry mountain resorts, a.s.


Zlato za najlepšiu horskú reštauráciu

Von Roll Restaurant Luková sa stala najobľúbenejšou horskou reštauráciou v medzinárodnom systéme hodnotenia kvality lyžiarskych stredísk – Internationaler skiareatest pre sezónu 2013/2014. V teste získala zlatú medailu a bola ocenená aj ako jediná horská reštaurácia. Ocenenie je o to vzácnejšie, že konkurenciou jej boli ďalšie reštaurácie z 35 vychýrených alpských stredísk. Vysoké hodnotenie dostala za mimoriadne nápaditý interiér, atmosféru, vysokú kvalitu ponúkaných jedál, servírovaných vín a príjemnú obsluhu. 

Viac info o Internationaler skiareatest 


Reštaurácia s dvomi slovenskými rekordmi

Počas 1.ročníka kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week sme sa stali svedkami zrodenia hneď dvoch nových slovenských rekordov „Sabráž šampanského s najväčším objemom – 9l“ a vďaka polohe reštaurácii Von Roll aj  „Sabráž v najvyššej nadmorskej výške 1670 m n.m.“ Sabráž vykonal držiteľ ocenenia Somelier roka – Tomaš Vyšvader, keď sa mu podarilo pomocou sekerky odstrániť hrdlo 9 l fľaše šampanského značky Bollinger. 

13.2. - 14.2.2015 sa bude konať 2. ročník Von Roll Culinary Week, ktorý aj tento krát sľubuje unikátny gastronomický zážitok, tentoraz pod taktovkou renomovaného šéfkuchára Vojta Artza.

1. ročník Von Roll Culinary Week
 
 
2. ročník Von Roll Culinary Week