EBIKE a BIKE RENTAL

Outlet Demänová a 2019-es nyár folyamán Ebajk, bike bérlését kínálja, és így lehetőséget arra, hogy kényelmes, elektromos kerékpár nyergéből fedezhesse fel a Liptó szépségeit. Liptó látogatóinak sok szép helyet és zugot kínál, melynek kerékpáron való felfedezése praktikus és jót tesz az egészségnek. Jöjjön és próbálja ki az idei nyár slágerét és induljon kirándulásra Ebajk-on.


ÁRJEGYZÉK

ArtikelPrice/dayPrice/4 hours 
Ebike29 €17 €
Bike15 € 10 €
Helmetingyenes ingyenes 
Child seat7 € 7 € 

Opening hours: 09:00 – 18:00

Kontakt:  besseova@tmr.sk 

Tel.: 0911405989


MI IS AZ ELEKTROMOS KERÉKPÁR / EBAJK

Elektromos kerékpár nem „Babetta“/moped/

Általánosságban az Elektromos kerékpárt a kerékpár összekapcsolása az elektromos motorral és akkumulátorral, jelzi, bármilyen konstrukcióban és sokféle felhasználási lehetőséggel. Az ilyen gép elnevezésére az angolnyelv használatos az eBike (íbajk) vagy „ebajk“ elnevezés is

A törvényhozás kérdése erre a területre és behatolt és az utóbbi időben ilyen név alatt leginkább a kerékpárokat értjük, melyek meghajtásában elektromos motor asszisztál, vagy a  PEDELEC (az angol Pedal Electric Cycle) vagy az EPAC (Electically Powered  Assisted Cycles).

Az asszisztált meghajtás alatt azt értjük, hogy az elektromos motor csak akkor kapcsolódik be a hajtásba, ha a kerékpáron tényleg pedáloznak. Kombinálja az erőt, mellyel pedálozik és a motor erejét. A végső hatása ennek az egyesülésnek az, hogy könnyebbnek érzi a pedálozást vagy a gyorsulást. A segítség nagyságát módosíthatja asszisztencia szintjével, melyet általában a kormányon állíthat be kerékpározás közben.

Törvényhozási keret

Milyen körülmények között tekinthető jogi szempontból az elektromos kerékpár kerékpárnak?

Az idevonatkozó európai normák (főleg EN 15194 vagy EN 15191) kivetítődnek az államok nemzeti jogszabályaiba is EU és a csatlakozottak főleg azt várják el, hogy:

  • A segédmotor nominális teljesítménye maximálisan 250W lehet
  • Az asszisztencia kikapcsolásra kerül, ha kerékpár sebessége meghaladja a 25 km/ó-t +- 10%

Elektromos kerékpár, mely teljesíti a fent említett feltételeket a törvény szerint kerékpárnak minősül, tehát használata azonos, mint a kerékpárnál

  • Kerékpározás a kerékpáros utakon, de az utakon és az erdőben is
  • Szállítás vonaton, autóbuszban vagy villamosban
  • Használatához nem szükséges vezetői jogosítvány
  • Nincs szükség felelősségbiztosításra vagy rendszámra
  • Szabályok kobak használatára, a kerékpár megvilágítása  …

Ellenkezőleg az elektromos kerékpárok, melyek nem felelnek meg ezeknek az előírásoknak, motoros járműnek minősülnek!

Evolúció

Hasonlóan, mint az automobiloknál a kerékpárok elektromos meghajtásának történelme és a mobilitás kezdeti felfedezéseihez, vagyis a 19. századba nyúlik vissza. Az első kísérletek után viszont visszaesés következett be, melyet azzal indokoltak, hogy nincs megfelelő és elérhető hatékony technológia. Csak a nem régi múlt és az új ismeretek forgalmazása, elsősorban a motor forgatónyomatékának regulálása, az elektronika árának és méreteinek csökkenése és az új típusú elemek hozták meg a kellő minőségváltozást és ezzel lehetővé tették, hogy eljöhessen a mai elektromos kerékpárok korszaka. A mai minőségi kerékpárok tulajdonságaikkal, mint az erő folyamatos adagolása, méretük, effektív fogyasztás, természetesség, ahogy együtt megnyilvánul a kitartásukkal nagyban befolyásolták az egyre növekvő népszerűségüket.

Az elektromos kerékpárok a közlekedés, szórakozás és a sport részévé válnak. Feltételezik, hogy az elektromos kerékpár a közeljövőben nagymértékben beleszól a közlekedés problémáinak megoldásába egyszerűségének, rendkívül alacsony fogyasztásának, környezetkímélő mivoltának és az egészséges életmód támogatásának köszönhetően.

És ezért, úgy ahogy amit 1x látsz többet ér, mint amit 100x hallasz, a személyes tapasztalatot semmi sem múlja felül. Ebből az okból teljes mértékben javasoljuk, hogy próbálja ki az elektromos kerékpárt személyesen. Ha érdekli Önt, keressen fel bennünket, mi szívesen közvetítjük ezt a tapasztalatot.

Obchody a nakupovanie

Obchody Tatry Motion ponúkajú návštevníkom široký sortiment oblečenia a suvenírov z regiónu.

OBCHODY