1670 m a t.sz.f., Chopok Sever, Luková

A la carte kilátóvendéglő kandallóval és egyedülálló exteriőrrel és enteriőrrel természetes anyagokból kivitelezve, mint a kő és a fa. Utolérhetetlen kilátás a Nyugati és a MagasTátrára, és a Liptói medencére a Liptovská Mara víztükrével. 


A felvonó  eredeti kiinduló állomásából jött létre az originális Von Roll vendéglő, melynek eredeti felvonórendszerét, mint építészeti elemet használtak fel, ami felújítás után úgy „átvonul” a vendéglő egész enteriőrjén, és kombinálva fával kiegészíti azt. Ennek köszönhetően a luxus Von Roll Restaurant remek konyhán kívül rendelkezik ezzel a megismételhetetlen hegyi múzeummal is.

Jasnán a múltat sikerült megőrizni ebben a legeredetibb formában is..

A tapasztalt pincérek kesztyűben szolgálják ki Önöket, és a séf kitűnő ételkompozícióival és az itallappal megörvendeztet minden gurmant.

A vendéglőben a téli szezon folyamán egyedülálló kulináris élményt kínálunk megrendelésre „Élmények tátrai vacsorája” elnevezés alatt.

ELHELYEZKEDÉS: a 4 üléses Jasná-Luková libegő /felvonó/ végállomása mellett és 100 méterre a 4 üléses Otupné-Luková libegő végállomásától.
NYITVA TARTÁS: TÉLEN MINDEN NAP, a felvonók üzemelése alatt 
KAPACITÁS: 100 hely, terasz 48 hely


VON ROLL RESTAURANT AZ ÉN ÚJONCA GURMAN OSCAROK KÖZÖTT

Csak a legjobbak a legjobbakból találkozhattak a Gurman Award 2015-ön és vehettek részt az aranyvillák kiosztásánál a kulináris művészetekért. Az újoncnak járó különdíjat  a legmagasabban elhelyezkedő chopok-i la carte vendéglő Von Roll Restaurant kapta. A minőségi étel szeretői, a tányéron található élménygasztronómia ínyencei, elismert szakemberek és „Gurman Szlovákiában” legjobb vendéglők kalauza díjazták a különlegességüket azoknak, akiknek a konyhaművészet hivatás, specializáció, életstílus, de még tudomány is.

„Von Roll Restaurant megkapta az év újonca díjat – A legjobb új vendéglő. Minden évben új vendéglők csatlakoznak a Gurmanhoz, melyek minimálisan 4 pozitív értékelést kaptak a szak zsűrinktől, akik inkognitóban látogatják a vendéglőket. Minimálisan 2 értékeléssel kell rendelkezniük az értékelőktől a saját régiójukból és 2 értékeléssel más régiókból. Ebben az évben a Gurmanba 7 vendéglőt javasoltak s ezek közül a Von Roll kapta a legtöbb pontot, tehát így megkapta a legjobb új vendéglő címet a Gurmanban”, fejtette ki Lucia Tomašovičová, a Gurnan Szlovákiában projekt menedzsere.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy bekerültünk a gurman elitbe és presztízskérdésnek tekintjük ebbe a top vendéglők csoportjába tartozni, mint amilyen az Albrecht Jara Žideka, Fou Zoo, UFO a SNP hídon, vagy a Pavúk Wine Restaurant, Gašperov Mlýn, Matyšák, Villa Rosa és a többiek. A vendéglőnk különleges elismerése és publikálása a „Gurmán Szlovákiában“ kalauzban a mi precíz munkánk elismerése, a regionális gasztronómia dicsérete, de kihívás is tovább emelni a lécet,“ kommentálta a sikert Lukáš Egreši, Von Roll Restaurant F&B menedzser a Tatry mountain resorts, a.s. –től.


ARANY A LEGJOBB HEGYI VENDÉGLŐNEK

Von Roll Restaurant Luková lett a legkedveltebb hegyi vendéglő a sí központok értékelésének nemzetközi rendszerében – Internationaler skiareatest 2013/2014 szezonban. A tesztben aranyérmet kapott és díjazták, mint az egyedüli hegyi vendéglőt. A díj annál értékesebb, hogy a konkurenciát 35 híres alpesi központok vendéglői alkották. Magas értékelést kapott a rendkívül ötletes enteriőrért, atmoszféráért, a kínált ételek és a felszolgált borok magas minőségéért és a kellemes kiszolgálásért. 

Több infó a Internationaler skiareatest-ről 


Vendéglő két szlovák rekorddal

Az első kulinárishét a Von Roll Culinary Week alatt szemtanúi lehettünk mindjárt két új szlovák rekord születésének „Szabrázs a legnagyobb űrmértékű pezsgővel -9l” és a Von Roll vendéglő elhelyezkedésének köszönhetően „Szabrázs legmagasabban a tengerszint felett 1670 m t.sz.f.”. A Szabrázs az „Az év sommelier-je” cím birtokosa, Tomaš Vyšvader hajtotta végre, kinek sikerült bárddal eltávolítani a 9 l-es Bollinger pezsgő palackjának nyakát. 

1. ročník Von Roll Culinary Week
 
 
2. ročník Von Roll Culinary Week