A CHOPOKRA 2024 m a t.sz.f. FELSŐ-GARAM VIDÉKÉRŐL

A déli felső-Garam oldalról a látogatókat a Chopokra 2024 m a t.sz.f. kényelmesen felviszi a két modern kabinos felvonó Krupová völgyállomásról. A Kosodrevina átszállóállomás, melyről folytatják útjukat a kabinos felvonóval egyenest a Chopokra 2024 m a t.sz.f..  A Felső-Garam a vidék, ahol megpihenhet! Csodálatos hosszú völgyek, káprázatos táj, tiszta légkör, nyugodt atmoszféra körben mindenütt. Ideális környezet a nyári túrázásra a számtalan érdekes  túraútvonalon. Abban az esetben, ha Önt nem vonzza a túrázás és csak úgy szeretné megcsodálni a természet szépségeit, akkor ön számára ideális hely a Rotunda panoráma vendéglő, mely gasztronómiai élményeken kívül remek kilátást is nyújt akár a vendéglőből vagy a teraszról is, melyen található a Demián sárkány szobra, melyet mindenképp látnia kell. Ugyanis varázserővel bír, az egyik fej torkában található égy rézcsengő, melyet ha megkongat, akkor  szerencsés lesz!

A Kosodrevina beszállóállomáson a kalandkedvelő látogatók hegyi kordét kölcsönözhetnek és kipróbálhatják az adrenalin dús downhill menetet Kosodreviná-ról Krupová-ra. Apálya hossza 2600 m és 12 évesnél idősebb személyek számára alkalmas.

DRAČIA CESTA NA CHOPOK

Počuli ste príbeh o drakoch žijúcich v Demänovskej doline? Rozprávková zima priniesla nie len veľa snehu, ale aj nečakaný prírastok, malého draka. Vydajte sa na Dračiu cestu na Chopok s dráčikom Demiánom a pomôžte mu nájsť šťastný koniec príbehu o drakoch. Postupuj podľa dobrodružného denníka, pomôž prekonať dráčikovi aspoň 5 prekážok splnením úloh a odmena ťa neminie. 

Pomôž dráčikovi Demiánovi prekonať svoj strach a všetky prekážky na Dračej ceste na Chopok!

 

 

TIP: Ha déli oldalról közelíti meg Chopokot ne hagyja ki a Von roll felvonó múzeumot Kosodreviná-n, ahol lehetősége van megtekinteni egy korabeli felvonót beszállóállomással 1954-1957-ből, mely a maga idejében Európában egyedülálló volt.


Vásárlás online: www.gopass.sk

Kedvezmények és pontok kereséséhez


Fontos:  A retúrjegy áráért 5 különböző felvonóval utazhat a Chopok túlsó oldalára és vissza, megismerni így a Liptó és Felső-Garam szépségeit egyetlen nap alatt.


 Navigáció a Jasná központba

Jusson el kényelmesen autóval a Jasná központba Krupová-ra, ahonnan felviszi Önt a 15 személyes kabinos felvonó a közbenső állomásra Kosodreviná-ra, onnan egyenest a következő 15 személyes felvonó a Chopokra 2024 m a t.sz.f..