SZABÁLYOK A SKIALPINISZTEKRE


Jasná minden olyan téli sport támogatója, amely boldoggá teszi a szívet. Ezért örülünk, hogy rajongók futnak lefelé a hegyről a lejtőkön, de sportolók is felfelé haladnak a lejtőn. Fontos azonban, hogy az általános biztonság érdekében szem előtt tartsuk azokat a szabályokat, amelyek az üdülőhelyen mozgó símászókra vonatkoznak.

FIGYELEM VÁLTOZÁS !! FIGYELEM VÁLTOZÁS !! FIGYELEM VÁLTOZÁS !! FIGYELEM VÁLTOZÁS !!

A síalpinisták mozgása a Jasná üdülőhely lesiklópályáin csak 13: 00-16: 00 között engedélyezett a kijelölt és megjelölt utakon. A déli oldalon egy kivétel érvényes minden további értesítésig: a létrehozott kijárati útvonal egész Krupová és Zadné dereše (33, 35, 34c lejtők) útján használható.
A lejtőkön a megadott időn kívül 13: 00-16: 00 között nem szabad emelkedni.

A lejtőn végzett munka miatt ezen óra után tilos a belépés. Felhívjuk figyelmét, hogy motoros szántal való találkozás súlyos következményekkel járhat!

A sípályákon történő biztonságos mozgás alapelvei a síhegymászók számára:
1. Működés közben csak fenntartott időközönként lépjen be a sípályákra, i. 13:00 - 16:00 A sípályákhoz és a sípályákhoz való hozzáférés a közlekedési létesítmények üzemeltetése előtt és után tilos. Ennek oka a hókábelek és a pálya-kondicionáló gépek magas sérülésveszélye, különösen fejlett csörlőkötéllel rendelkező gépek esetén!
2. Mindig másszon egymás után és ne egymás mellett, figyelje a jelzéseket, legyen figyelmes a síelőkre.
3. Mindig emelkedj fel a pálya szélére, légy nagyon óvatos a terep szélén és a töréseknél, amikor a felülről síelő síelőnek nem kell regisztrálnia
4. A pályákat csak a lehető leghamarabb, a síelők tiszteletben tartásával szabad keresztezni.

A Tatry mountain resorts, a.s. Társaság (TMR) figyelmezteti a skialpinistákat, hogy ne lépjenek a lesiklópályákra Magas Tátrában és az Alacsony Tátrában az üzemelési idő lejárta után / zárás után/. A pályákat lánctalpas járművek- ratrakok tartják karban, melyek a pályák tökéletes karbantartása érdekében kölcsönösen acélkötél segítségével vontatják egymást. Kérünk minden skialpinistát, hogy ne lépjenek a lesiklópályákra 16:00 óra után! 


TRAILS TO CHOPOK


Példaként bemutatunk egy modellezett szituációt, hogy hogyan néz ki, ha síelő a ratrak acélkötelével ütközik és milyen katasztrofális következményekkel járhat az ember számára.Ubytovanie v Jasnej

Ubytujte sa v príjemnom horskom prostredí v Nízkych Tatrách. Lanovky máte v cene ubytovania.

Ubytovanie v Jasnej →