FAQ


A KÖZPONTBAN HOL SKIPASST VÁSÁRPOLNMI?

A központ északi oldalán a skipassokat Záhradky-n, Biela Púť-on, Lúčky-h a pénztárakban és a legújabb pénztárban a HAPPY END vendéglő mellett árusítják. A központ déli oldalán a Krupová központban található pénztárban árusítják a skipassokat. A Srdiečko központban található pénztár a Krupová – Kosodrevina felvonó beüzemelése után nyílik meg. Ettől a pillanattól a központ déli oldalán skipasst már csak a Krupová pénztárban fog lehetni vásárolni.

A jegyeket kényelmesen előre is meg lehet vásárolni online az e-shopban a  www.gopass.sk oldalon, így nem kell sorban várakozni a pénztárak előtt, hanem egyenest a turniketre mehet.


HOGYAN MEGELŐZNI AZ ÉRVÉNYTELEN JEGYEK VÁSÁRLÁSÁT?

Skipassokat minden esetben a pénztárakban vásároljon vagy online a  www.gopass.sk oldalon. Soha ne vásároljon skipasst másodkézből másik személytől parkolóban, pénztárak mellett vagy a domboldalon. Így elkerülheti a kellemetlen meglepetést leblokkolt skipass formájában.


HOGYAN MEGELŐZNI A SKIPASS LEBLOKKOLÁSÁT?

A Jasná központban a skipassok nem átruházhatóak. Az első belépésnél a turniketen a rendszer lefényképezi arcát, melyet automatikusan összepárosítja az Ön skipassával. Ezért ne cserélgessék egymás között a skipassokat (férj – feleség, anya-lánya, apa –fia, stb.). Felcserélés esetén a jegyeiket leblokkolják. Ha a skipassát leblokkolták, a kezelőszemélyzet nem engedi fel Önt a felvonóra.


HOGYAN SÍELJÜNK BIZTONSÁGOSAN?

A síelők többségének azt tanácsoljuk, hogy kizárólag a kijelölt sípályákon síeljenek. A kijelölt sípályákon a freeride zónákban való síelés csak a saját felelősségre végezhető, tehát remek sí tudást igényel. Freeridereknek javasoljuk, kössenek biztosítást a Hegyi mentők beavatkozására.

Mindig meg kell nézni, hogy a Chopok melyik oldalán síel. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén nagyon könnyen eltévedhet a központ területén. Mindig tartson magánál térképet a központról, könnyebben meghatározhatja helyzetét a lejtőn.


MILYEN IDŐBEN LEHET A NAP FOLYAMÁN SÍELNI?

Mindig előre ellenőrizze a felvonók üzemelési idejét. A személyszállítás üzemelési időn kívül tilos. Információk a felvonók üzemelési idejéről közzétéve itt, a beszállóállomások információs kapuin, az információs propagandaanyagon a központ térképével, a Biela Púť, Lúčky, Krupová infóközpontokban vagy a +421 907 88 66 44 telefonszámon.

A síszezon kezdetétől január 31-ig a felvonók 8:30 órától 15:30 óráig üzemelnek és február 1-től a síszezon végéig az üzemelési időt meghosszabbítják 16:00 óráig.

Ezen időszakokon kívül a LESIKLÓPÁLYÁK ZÁRVA TARTANAK! Baleset veszélye fenyeget a hóágyúk kivont kábelei és a pályát karbantartó gépek, főleg a kivont kábelek és kötelek révén! Abban az esetben, ha a Biela Púť lesiklópályán esti síelés zajlik, a belépés engedélyezett 18.00 órától 21.00 óráig.


A JEGY ÁRA TARTALMAZZA A BIZTOSÍTÁST A HEGYI MENTŐK BEVETÉSI KÖLTSÉGEIRE VAGY KÜLÖN BIZTOSÍTÁST TANÁCSOS KÖTNI?

A megvásárolt skipass ára magában foglalja a fenn említett biztosítást a Hegyi mentők bevetésének költségeire, mely kizárólag a nyílt és bejelölt pályákon. Biztosítás kötési lehetőséget a szabad terepre a Biela Púť infócentrum kínál. 


MIKOR VAGYUNK JOGOSULTAK A CSOPORTOS KEDVEZMÉNYRE?

Minimálisan 20 tagot számláló szervezett csoportok a névsor felmutatása után 5%-os kedvezményt kapnak a skipassok teljes árából. A kedvezmény minimálisan 20 tagot számláló szervezett csoportok számára érvényes, abban az esetben, ha az egész csoportnak egyszerre vásárolják meg a skipassokat. Erre a termékre semmilyen más kedvezmény nem vonatkozik. Szükséges hozzá a csoport tagjainak névsora a szervezet pecsétjével és a felelős személy aláírásával. Több információt a kedvezményekről a központ infócentrumaiban nyújtunk.


HOGYAN VISELKEDJÜNK A KÖZPONTBAN ERŐS SZÉL ESETÉN?

Kedvezőtlen szélviszonyok esetén a síléceket, pálcákat és a snowboardokat a síelők magukkal kell, hogy vigyék a felvonó kabinjába. Ilyen esetekben kérjük következetesen tartsa be kezelőszemélyzet utasításait.


HOL TALÁLOK ELSŐSEGÉLYT A KÖZPONTBAN?

A Hegyi Mentőszolgálat állomásai mentőápolókkal megtalálhatók Biela Púť-on, Lúčky-n és Krupová-n.  Telefonszám 18 300 amit minden síelőnek illik fejből tudni. A számot feltüntettük a központ térképén is és a központ információs térképein is.

A Medical centrum akadálymentes egészségügyi központ, melyet a Hegyi mentőszolgálat volt épületében a földszinten talál meg Jasnán a Biela Púť(Koliesko) lesiklópálya felső szakaszán. Az egészségügyi központ közelében a Biela Púť lesiklópálya mellett helikopter fel- és leszállóhely is található. Telefon kontakt + 421 910 783 111.


LEHET A KÖZPONT LEJTÓIN GYEREKEKKEL SZÁNKÓZNI?

Szánkózás, bobozás és siklóernyőzés a kijelölt helyeken kívül, nappal, este és éjjel is biztonsági okokból a központ területén tilos.(szánkózó személyek ütközésének a síelőkkel és a sérülések megelőzése). Szánkózás engedélyezett a FUN ARÉNÁBAN Bielej Púť-on, naponta 18.00 órától 21.00 óráig, ahol rendelkezésükre áll a szállítószalag felvonó.


28.9-én. 2020-ig a Jasná központ áramszünet miatt bezár.

TÖBB