A SÁRKÁNY MENYASSZONYA A CHOPOKON

Ön hallott a sárkány elvarázsolt menyasszonyáról, aki közvetlenül a Chopok lábánál fekszik? Kirándulásai alkalmával Jasnán biztosan meglátogatja és lehet, hogy Ön lesz az a szerencsés, aki látni fogja hogyan ébred 100 éves álmából!

Hol találhatja meg?

A Chopokra kényelmesen feljut felvonóval az északi és a déli oldalról is. Ahhoz, hogy a legjobb rálátása legyen a Sárkány menyasszonyára, gyalog kell elindulnia lefelé az 1c lesiklópályán (északi oldal), kb. 50 méter után elfordul jobbra a fakorlátok felé. Onnan nyílik a kilátás megkövült Sárkány menyasszonyára.

Ismerje meg a Sárkány menyasszonyának történetét.

Demián a barátságos sárkány, a csodaszép Démény-völgy őrzője, szerette a természetet és abban legjobban repülés közben tudott gyönyörködni. Szerette a Démény-völgyet hosszában átrepülni, gyönyörű barlangok, csipkés sziklák és a Chopok felett a déli oldalra és vissza. Őrült fordulók, szaltók és manőverezések a levegőben, ez volt számára az igazi szórakozás. De valami mégis hiányzott. Magányosnak érezte magát, hiszen Ő volt az egyetlen sárkány széles e világon.
Egy nyári napig, amikor keserves jajgatást és sírást hallott, mely a Vrbické pleso felől jött. Nem hitt saját szemének! Amikor odarepült, a tóparton egy boldogtalan sárkánylány ült, aki akaratlan tévedt a völgybe. Megtudta, hogy Alicának hívják és messzi földről repült ide. Demian sárkány megnyugtatta Alicát és megígérte neki, hogy miután megmutatta neki a Démény-völgyet, segét neki megtalálni a hazavezető utat. Alica beleegyezett és együtt sétarepülésre indultak. Azonnal beleszeretett az Alacsony Tátra csodálatos természetébe és úgy döntött, hogy egy kis időt itt tölt.
Eltelt néhány nap, hét, hónap és Alica a sárkánylány a hazatérést mindig elodázta, Démény.völgy teljesen elvarázsolta őt, s különben is otthon semmi jó nem várta. Hozzá kellett volna mennie az alávaló hétfejű sárkányhoz, Maximiliánhoz, hogy megmentse hazáját a pusztulástól. Ez viszont nem tetszett Demiánnak. Nem akarta, hogy Alica a sárkánylány hazamenjen és azt végképp nem akarta, hogy hozzámenjen a hétfejű sárkányhoz! Ezért elhatározta, hogy Alicát nem ereszti el, elveszi feleségül és boldogan élnek Démény-völgyben életük végéig. Alica a sárkánylány beleegyezett, hiszen szerelmesek voltak egymásba és együtt minden olyan szép volt.
Az esküvőjük napja varázslatos volt, Alica a sárkánylány úgy nézett ki, mint egy igazi menyasszony. Smaragd tiara, hófehér selyem fátyol, Demián sárkány nem bírt betelni szépségével. Az igent a Chopokon szerették volna kimondani. Alica sárkánylány a Chopok északi oldaláról míg Demián a déli oldalról repült az esküvőre. Amikor hirtelen csodálatos napsütést kegyetlen vihar váltotta fel tüzes villámokkal, melyet az alávaló hétfejű sárkány, Maximilián idézett elő. Tudomására jutott Alica árulása, ezért a násznépre pusztító villámokat küldött. Az egyik villám eltalálta Alicát, aki kővé vált, másik Demiánt találta el, aki fémszoborrá vált. A szerelmes sárkányok átka teljes száz évig, száz napig, száz óráig és száz percig tart.

A szerencsétlen esküvő óta eltelt némi idő. Ki tudja, hogy nem közeledik-e a kegyetlen büntetés vége? Figyeljen alaposan, hogy véletlenül nem kel-e életre Alica a sárkánylány és Demián az Ön szeme láttára!


Vásárlás online: www.gopass.sk

Kedvezmények és pontok kereséséhezTIPEK A NYÁRI ÜDÜLÉSRE JASNÁN

Jasná egy csodaszép hely szabadidőtöltés lehetőségének széles skálájával. Válassza ki a legérdekesebb aktivitásokat magának és családjának.