HOREHRONIE

Felsőgaram vidéke a hely ahol pihenhet. Szép hosszú völgyek, tiszta levegő, paradicsom Alacsony Tátrában. A Felsőgaram festői környezetét mint múzsát használta a múltban nem egy híres szlovák író, festővagy zeneszerző. Többször pihent Mária Terézia. A festői környezet változatossága ma is kifejti jótékony hatását, melette több művészeti alkotás részévé vált.

Az idegenforgalom fejlődése az utolsó tíz esztendőben modern üdülőhelyet hozott létre különböző fejlesztések bevezetésével és a szolgáltatások bővítésével. Felsőgaram belépett az európai és világ idegenforgalom piacára mint modern desztináció.

A vidék ismert több minőségi lesikló- és sífutópályájáról. Gyorsan fejlődnek az olyan sportok mint pl. a golf.paragliding, rafting és hasonlók. Menjen végig az Alacsony Tátra gerincén végigfutó túristaúton, használja ki a többszáz kilométeres kerékpárutat a két nemzeti park  és több védett természeti rezerváció keretében. Érdemes meglátogatni a Halott denevérek barlangját vagy a Bystrianska jaskyňa barlangot, ha egyszer ellátogat Felsőgaram vidékére biztosan visszajáró vendég lesz e vidéken.

Események mint a Ladies European Tour a  Gray Bear golfpályán  Tále-n, vagy a biatlon európa és világbajnokság Osrblie-n ismerté tette nemcsak Felsőgaram vidékét de egész Szlovákiát világszerte.

Modern központok mint Tále, Chopok – Juh,  Mýto pod Ďumbierom vagy Čierny Balog Európa szintű szolgáltatásokat kínálnak, melyek évről évre bővülnek és javulnak. A wellness tartósan belakta magát Felsőgaram vidékén. Csúcsszínvonalú wellness központok tökéletes pihenést,  felüdülést és szolgáltatásokat kínálnak a téli síelés vagy a nyári túra után. Garam folyó remek szórakozást kínál családoknak és a kezdőknek is a halyózásoknál
Elérhető áron megismerni a Felsőgaram vidék szépségeit, ezt kínálja a  HOREHRONIE Region Card speciális kedvezmények kártyája, mely atraktív  kedvezményeket /10-15% / nyújt a  FELSŐGARAM 50 legnagyobb nyári attrakcióra és üdülőhelyére.

Több infó : http://www.horehronie.net.