LIPTOV

Észak Szlovákia egyedülálló régiója Liptó, Szlovákia  elsőszámú turista központja télen nyáron. Itt kis területen találkozunk a természet vátozatosságával, magas hegycsúcsok, zöld rétek, melyek lehetővé tették a legnagyobb természetes játszóterének kiépítését Szlovákiában. Itt megtaláljuk az adrenalint – rafting,sziklamászás, a kötél-  és bobpályák, paragliding, kerékpár parkokon kerersztül a hegyi rollerekig. Télen itt van a síelők és hódeszkások paradicsoma.

Az aktív relax kombinációja a pinenéssel az aquaparkok meleg termálvizes medencéiben utánozhatatlanná tette Liptó régióját. Az aquaparkok rengeteg atrakciót és tobogánt kínálnak a gyerekeknek és kellemes relaxációt a felnőtteknek a vitális és wellness világok formájában, kilátéssal a Tátrára, melyet a medencékből csodálhatnak.

A történelmet kedvelő látogató is magtalálja a számítását a Likava,Liptovský starý hrad, a Liptovký Hrádokban található vár, Havránok kelta település és a Vlkolonec falucska látogatása közben. Vlkolinec falut az  UNESCO a világörökség részévé tette. Látogattottak a Pribilina kösségben található skanzen, Svätý  Kríž kösségben található  fatemplom, Juraj Jánošík múzeum, Liptói múzeum, fényképészet háza és a pásztor múzeum, melyek Európában egyedülállók.

A térségben rendezett akciók nagyrésze is a tradíciókra kapcsolódik. A folklór fesztiváloktól a koncerteken keresztül a sport és adrenalin rendezvényekig, de tánccal és zenével teli éjszakák a fiatalok részére – ez is Liptó.

Ezek után nem kell említeni, hogy Liptó sajátos gasztronómiai specialitásokkal is rendelkezik, melyet érdemes megkóstolni. Tipikus kolibákban vagy modern vendéglőkben az ínyencek találnak kedvükre valót.

De mindennél jobban a tiszta érintetlen természet vonza az embert. Gyönyörű kanyonok, Demänoi barlangok Közép Európa  legnagyobb barlangrendszerével, változatos völgyek, lenyűgöző kilátás a dombokról, v8rja mindazokat, akik elhatározták hogy megismerik Liptót a maga teljes szépségében
Aprólékos info a Liptó regióról: http://www.visitliptov.sk/sk/

Elérhető áron megismerni a Liptó szépségeit, ezt kínálja a  LIPTOV Region Card speciális kedvezmények kártyája, mely atraktív  kedvezményeket /10-15% / nyújt a  LIPTÓ 50 legnagyobb nyári attrakcióra és üdülőhelyére.Több infó: www.liptovcard.sk/sk/

Mountainous landscape view in spring, Low Tatras, Slovakia
Ropeway Funitel in Low Tatras mountains, Slovakia