KRÚPOVÁ – komfortos beszálló hely a Jasná központba

Síelés a Chopok déli oldalán a 2017/2018-as síszezonban ismét valamivel komfortosabb lesz. Már tavaly decemberben elindult az új 15 személyes felvonó működése a Krupová - Kosodrevina térségben és így kiegészítette az utolsó hiányzó szakaszt, mely összeköti a Chopok déli és északi oldalát. A központ elérhetősége a déli oldalról javult köszönhetően a helyi kommunikáció új aszfaltborításának, de az 520 férőhelyes helyi parkoló új aszfaltborításának is. Pont ez lesz az új síszezonban az első irányított beléptetéssel és navigációs rendszerrel a parkoló kihasználtságára csatlakoztatva a GOPASS hűségprogramra. A központ ügyfelei, akik használják a GOPASS hűségkártyát, ezen a parkolón ingyen parkolhatnak.

LESIKLÓPÁLYÁK

Havat a Chopokon számunkra a technikai be havasító rendszer garantálja, melyet ezen a télen 16 új havasító ponttal bővítünk a 35. számú Zadné Dereše lesiklópálya alsó szakaszán helyezünk el, a Chopok déli oldalán új hóakadályok kerülnek elhelyezésre 300 méteres szakaszon. A Chopok északi oldalán a síelők élvezhetik az új 10b Vrbická 800méteres lesiklópályát, mely kielégíti a ski in ski out célt a Chalets Jasná Otupné-hez. A lesiklópálya 16 be havasító ponttal fog rendelkezni. 13 új be havasító ponttal és területben is bővül az 5. számú Turistická (Lúčky térség) lesiklópálya. Tereprendezésen eset át a 12. számú Jelení Grúň lesiklópálya alsószakasza, ahol 2 új be havasító pont is kialakításra került. Komfortos újításokat a síelők is megérzik, akik a traverzen síelnek a 10. számú Vrbická és a 13. számú Biela Púť lesiklópálya új összekötőjén. A központban így több mint 50 km lesiklópálya áll majd a rendelkezésükre.

SNOW PARK ÉS SKILINE A BRHLISKÁ-N

Nagy átváltozást él meg a mi legöregebb DC snowpark Jasná, ugyanis annak alsószakaszán kibővült annak két platformja és további tereprendezéssel harmadik ugrató került kialakításra. A snowboard és a freestyle elemek szerelmesinek rendelkezésre fog állni négy bázis sok akadállyal.

Síelők, akik a múltévben megkedvelték a Skiline aréna professzionális versenypályát, azt az idén a 10. számú Vrbická lesiklópályán találják meg, ahová kényelmesen a kabinos Grand – Brhliská felvonóval juthatnak el. Az idén a Skiline arénába a belépés ingyenes.

INOVÁCIE V STAROSTLIVOSTI O ZJAZDOVKY

Fejlesztést a lesiklópályák karbantartásában professzionális szoftver a SNOWsat formájában, ebben az évben kibővítik már hét hólánctalpas járműre. Az irányítórendszer a hó mélység mérésével és annak fejlődésével a központ egész területén a ratrak helyzetének műholdas irányításán alapul. A SNOWsat ilyen módon növeli a ratrakok hatékonyságát a lesiklópályákon és azok monitorozásával csökkentik az üzemanyag felhasználást, a technikai havat hatékonyan eligazítja a terepen szükség szerint. Ennek a modern technológiának köszönhetően jelentősen javul a lesiklópályák rendezésének minősége, csökken a jeges felületek képződése.

A központ ezen a télen is bővíti a skibusz közlekedés, skialp folyosók folyamatát, a skialpinisták felvilágosítását is és bővíti a síelő biztonsági járőrök csapatát – skipatrol, szükség szerint egészen 20 munkatársra.