Banditák a Priehyby pásztorkunyhónál

Kiváló program a természetben egész család számára Alacsony Tátra környezetében.

Időpont: 2024. 07. 13. 
Helyszín: Jasná Alacsony Tátra 
Lokalitás: Priehyba
Belépő: díjmentes
 


A Betyárok a Priehyba juhászkunyhóban ismét itt vannak, mégpedig július 13-án szombaton! Örülhetnek a program fő sztárjának, a Hrdza együttesnek! Kiváló programot készítünk Önök számára tele szórakozással, néphagyományokkal a Liptói betyárokkal, Hopi szórakoztató-oktatói projekttel és rengeteg népművésszel és gyermek-animációval. A program műsorvezetője Miroslav Kasprzyk Liptói betyár.
A Liptói betyárok bemutatják az ostorcsattogtatás iskoláját, betyárfogadás, betyár hármaspárbaj, kampón függés valamint betyár fotopoint is.
Szlovákiában a legmagasabban elhelyezkedő juhászkunyhón - a Priehybán mindent megtudhat, ami a juhászatról érdekli, főleg a hagyományos szlovák Valašky juhfajtáról.


A legelőnyösebb felvonó jegyeket Jasná-ba a gopass.travel

 weboldalon vásárolhatják meg

 

Betyárok a Priehyba juhászkunyhóban

Minden gyermek, amely plüssjuhot hoz magával, ajándékot kap.

Jöjjenek meglátogatni a valašky juhokat a legmagasabban fekvő juhászkunyhóba Szlovákiában Salaš Priehybába, ahol az egész nap folyamán megtekinthetik ezt a ritka fajt. Eredeti juhfajról van szó, amely a múltban magas tengerszintfeletti magasságokban legelte a legelőket 1400 m t. f. magasságokban, tenyésztésre igénytelen, amely jellegzetes behajlított szarvakkal jeleskedik. Ezen túl július 13.-án szombaton itt zajlik a juhászegyesület ünnepsége. Az eredeti Valaška tenyésztői klub tagjai baráti összejövetelét olyan program kíséri, mint a juhok szőrvágása és beszélgetések a Valaška eredeti juhfajta jövőjéről.

Partnerek:

Implemented with the financial support of the Ministry of Tourism and Sports of the Slovak Republic