UTAZÁS A KÖZPONTBA AUTÓVAL


Ha az engedélyezett (zöld) parkolóhelyek be vannak töltve, lehetőség nyílik a Pavčina Lehota közelében található P5 vízgyűjtő parkolóba parkolni, és rendszeres transzferrel kényelmesen el lehet vinni az üdülőhelyre.


UTAZÁS A KÖZPONTBA AUTÓVAL

Autóval a Chopok északi oldaláról irányban:

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ >
DEMÄNOVSKÁ DOLINA >
LÚČKY >
ZÁHRADKY >
BIELA PÚŤ >
CHOPOK

Chopok sever parkolók
MegjelölésTérségKapacitás
P1Jasná180 autó
P2****Biela Púť80 autó
P3*Záhradky80 autó
P3*Záhradky50 autó
P4Lúčky350 autó
P5Pavčina Lehota650 autó
VIP***Lanovka Grand Jet60 autó

Autóval a Chopok déli oldaláról irányban:

BANSKÁ BYSTRICA / BREZNO >
BYSTRÁ >
KRUPOVÁ >
CHOPOK

Chopok juh parkolók
MegjelölésTérségKapacitás
P1Krupová520 autó
P2Trangoška340 autó
P3Srdiečko90 autó

 

*P3 - Záhradky parkoló itt a parkolás fizetés köteles, nem a TMR a.s. kezeli.

*** A VIP parkoló a Grand Jet alsó állomásánál fenntartva TMR a.s. Részvényesek klubja számára.

**** A 2017 –es nyári szezon alatt a P2 parkoló multi funkciós Kelet szolgáltatási központ építése miatt, a Happy End mellett, zárva tart.

A be- és kihajtás a parkolókon automatizált sorompórendszerrel irányított. Ha a parkoló megtelik a sorompó automatikusan leereszkedik. A kihalytásnál a sorompó automatikusan működik. A P1, P2 és a P3 parkolók megtelte után a forgalmat átirányítják a P4 Lúčky parkolóra, s ha igen nagy az érdeklődés akkor a P5 Pavčina Lehota parkolóra.

Kérjük sofőröket, hogy respektálják a parkoló szolgálat embereinek utasításait.

A P3 Záhradky, P2 Biela Puť és a P1 központi parkolón AUTÓBUSZOKKAL NEM LEHET parkolni vagy megfordulni! Kérjük az autóbusz vezetőit, hogy utasait Záhradky-n a megjelölt SAD autóbusz megállóban, vagy pedig a Grand hotel alatt található autóbusz fordulóban  szállítsák le vagy vegyék fel. A várakozás ideje a megállókban maximálisan 15 perc. Az autóbuszok parkolhatnak a P4 Lúčky parkolón, vagy esetleg a parkolást irányító személyzet utasításai alapján. Magas látogattotság és a forgalom irányítása esetén Demänovská Dolina-n, miután az utasok elhagyták az autóbuszt, azt KÖTELEZŐ a Külső készenléti parkolón a P5 Pavčina Lehota-n leparkolni a völgy elején. A P1. P2, P4, és a P5, a Tatry mountain resorts a.s. kezelésében lévő, parkolókon a parkolás ingyenes. A parkolásért más parkolókon vagy parkolásra használt területen, a Tatry mountain resorts, a.s. nem vállal felelősséget.

  • kérjük a közlekedési és navigációs táblák betartására
  • kifelyezetten rossz idő esetén a  hólánc haszlálatára
  • kérjük a parkolók elhagyását legkésőbb 21:00 óráig, hogy lehetővé tegyék a parkolók karbantartását

 

A központ parkolóin (kivéve a P5 parkolót) AUTOBUSZOK, LAKÓKOCSIK, és TEHERAUTÓK parkolása tilos. A tiltás érvényes a központ üzemelési idején kívül is.


Ha az engedélyezett (zöld) parkolóhelyek be vannak töltve, lehetőség nyílik a Pavčina Lehota közelében található P5 vízgyűjtő parkolóba parkolni, és rendszeres transzferrel kényelmesen el lehet vinni az üdülőhelyre.