ÚJ FELVONÓ BIELA PÚŤ - PRIEHYBA

Expressz gyors transzfer Biela Púť-ról Priehybár


A 2022/23-as síszezon újdonságai

A 2022/23-as síszezon legnagyobb újdonsága Jasnában az új kabinos felvonó A6 Biela Púť és Priehyba között, amely jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a síelők közlekedését a forgalmas és népszerű Biela Púť és Priehyba közötti síterepen. A Biela Púť - Priehyba felvonó szállítási ideje mindössze 4 perc, ami ötször gyorsabb, mint a síelők eredeti szállítása a négyüléses B3-ason Twinlinerrel kombinálva! Ez jelentősen lecsökkenti a Biela Púť és Koliesko helyszínek közötti várakozási időt.

Úgy gondoljuk, hogy a Jasnái síelés minősége ezzel az újdonsággal ismét jelentősen előrelép, és a síelők számára a világ legmagasabb szintű kényelmét biztosítja. A választás a Jasná!

 


A6 Biela Púť - Priehyba felvonó műszaki paraméterei

Szállítási idő4 perc
Szállítási kapacitás2800 fő/óra
Teljes hossza933 m
Magasság230 m
Szállítási sebesség6,0 m/s
A kabinok száma25

 


A Biela Púť - Priehyba felvonó vizualizációja


Fotografie z výstavby lanovky Biela Púť - Priehyba


A hóágyúrendszer bővítése

A 2022/23-as téli szezonban Jasná a Chopok északi oldalán, a szlalompálya 350 m-es lejtőjén egy kibővített hóágyúzási rendszernek köszönhetően nagyobb hótakarót is kínál majd. A 15 új hóágyúzási pont megépítése javítani fogja a síelés minőségét az üdülőközpont ezen részén.

A hóágyúzási kapacitás 30%-kal nő egy új szivattyúállomás építésével. Az Otupné és Lúčky közötti új összekötő cső felgyorsítja a Turistická és Lúčky pályák hóágyúzását.


A C6 es felvonó üzembe helyezése Zadné Dereše

A legendás C6-es Zadné Dereše felvonó a 2022/23-as síszezonban ismét üzemelni fog, ami 720 fő/órás teljesítménnyel növeli az üdülőközpont teljes szállítási kapacitását. A felvonó jobb kapacitáselosztást biztosít az üdülőhelyen, és lehetőség lesz a síelésre szeles időben az üdülőhely déli oldalán. 
A Zadné Dereše felvonó, Tatrapoma H210, 1981-ben épült, hossza és függőleges esése jellemzi. Öt év szünet után a felvonó alapos felújításon esett át, és a nyári szezonban ismét üzemelni fog. A síelőknek és freeride-osoknak egyaránt nyújt nagyszerű élményt egy érdekes lejtőn.

A jelenlegi hóviszonyok

Tudjon meg többet