Síhegymászás Jasnában

Jasná minden olyan téli sportnak a támogatója, amely boldoggá teszi a szívét.


Gyönyörű síhegymászó útvonalakat kínál, amelyeket Ön is élvezhet. Kérjük, hogy a mászás során kövesse az utasításokat, hogy elkerülje a baleseteket, és csak a legjobb élményeket hozza haza Jasnából.

TRAILS TO CHOPOK

A TMR a.s. szabályai. SÍHEGYMÁSZÓK SZÁMÁRA A SÍFUTÓPÁLYÁKON ÉS SÍUTAKON VALÓ MOZGÁSKOR

1. A síhegymászással való fel- és lejutás saját felelősségre és kockázatra történik. A megközelíthetetlen zónákba való önkényes belépés, a lezárások figyelmen kívül hagyása, a síterep nyitási szabályainak, a NAPANT látogatói szabályzatának és a Hegyi Mentőszolgálat (HZS) utasításainak megsértése esetén a síhegymászás feljutás résztvevője teljes felelősséget vállal tetteiért. 
2. A feljutást a síterepen belül a kijelölt síhegymászó folyosókon vagy a NAPANT látogatási szabályzatának megfelelően meghatározott síhegymászó zónákban kell végrehajtani. Figyelni kell a lejtőn való közlekedésre, hogy a síhegymászó ne veszélyeztesse és ne sértse meg magát és másokat. 
3. Különösen óvatosnak kell lenni a csúcsok ("szakadékok"), szűk keresztmetszetek előtt, meredek helyeken, jeges terepen, a lejtőn való átkeléskor, és nem szabad átláthatatlan helyeken átkelni. 
4. A fel- és lejutás sebességét a saját képességeihez, a hóviszonyokhoz, az időjárási körülményekhez, a környezethez és a lejtőkön való gyakorisághoz kell igazítani.
5. A szállítóeszközök üzemeltetésének megkezdése előtt és befejezése után tilos a síhegymászó-pályákra, sípályákra és síutakra belépni - a hóágyúk kábelei és a pályákat ápoló gépek, különösen a csörlők kitekert kötelei által történő sérülésveszélye miatt! Halálveszély. 
6. Figyelni kell a hegyi veszélyekre, különösen a lavinaveszélyre, és nem szabad síhegymászó hegymászást végezni, ha lavinaveszély várható. A síhegymászóknak azt tanácsoljuk, hogy a lavinaveszélyről tájékozódjanak, mielőtt elindulnának a síhegymászásra. 
7. A síhegymászásra csak akkor szabad vállalkozni, ha elegendő hó van, így elkerülhető a növények és a talaj károsodása. 
8. Fontos figyelembe venni a vadon élő állatokat, mivel az állatokat zavarják. 
9. A sípályákra és a sípályákra kutyával tilos belépni. 
10. A síhegyi pályák a NAPANT területén találhatók, ezért a területre látogatóknak be kell tartaniuk a NAPANT látogatási szabályzatát és a Hegyimentő Szolgálat (HZS) utasításait. 
11. A lejtőkön való közlekedés minden résztvevője köteles betartani a Jasná Nízke Tatry hegyi üdülőhely Fehér Kódexét, amely a www.jasna.sk oldalon olvasható. 
12. A síhegymászásra kijelölt területek használatával a síhegymászás résztvevője vállalja, hogy betartja ezeket a szabályokat és az erre felhatalmazott személyzet utasításait. A szabályok megszegése esetén az arra felhatalmazott alkalmazott jogosult a síhegymászót utasítani és a szabályok betartására felszólítani. Súlyos, tartós vagy ismételt szabálysértés esetén az arra jogosult alkalmazott jogosult megtagadni a síelőtől a kijelölt síterepre való belépést.


Všetky web-kamery

Sledujte živý prenos internetovej webkamery a objavujte strediská spoločnosti Tatry Mountain Resorts a.s.

Web-kamery →